(Thuis)Werkplekonderzoek

Klachten bij thuiswerk of op kantoor? – laat een werkplekonderzoek uitvoeren

Heb je tijdens je werk last van nek, schouders, armen of rug? Veel mensen zitten de hele dag te werken aan een verkeerd ingestelde werkplek. Met het vele thuiswerken is het er niet veel beter op geworden. Sommige mensen zitten al twee jaar lang aan de keukentafel te werken op hun laptop. Je loopt hiermee een groot risico om klachten te krijgen en het kan tevens ten koste gaan van je productiviteit.

Wist je dat je met een paar eenvoudige aanpassingen vaak een heleboel klachten kunt voorkomen?

Het uitgangspunt van ons werkplekonderzoek is dat alle gewrichten en spieren zoveel mogelijk in hun eigen functie kunnen worden gebruikt. Het gebruiken van gewrichten en spieren in hun eigen functie minimaliseert het risico op het ontstaan en/of het in stand houden van fysieke klachten.

Alle aanpassingen aan je werkplek zouden dan ook voort moeten komen uit bovenstaande principe.

 

Wat levert een werkplekonderzoek op:

  • Verminderen en oplossen van klachten
  • Een ergonomisch verantwoorde werkplek
  • Tips en advies over een goede werkhouding
  • Betere werkproductiviteit
  • Meer werkplezier
  • Een rapportage met aanbevelingen

 

Kosten:
Werkplekonderzoek € 150*
Eventueel bijkomende kosten buiten Utrecht worden reiskosten in rekening gebracht
Vergoeding zorgverzekering heb je geen werkgever die de kosten vergoedt? In veel gevallen is (gedeeltelijke) vergoeding uit de aanvullende verzekering mogelijk

Werkwijze

Je neemt contact met ons op; samen plannen we een afspraak  wanneer we bij jou thuis of op kantoor langskomen. Daar krijg je een korte zit/houding-instructie volgens het eerder genoemde uitgangspunt. Vervolgens gaan we aan de slag met het analyseren van je werkplek. Indien mogelijk doen we meteen aanpassingen. Achteraf krijg je een rapportage met aanbevelingen. Het werkplekonderzoek duurt ongeveer 60 minuten.

De therapeuten

Casper Vos en Hein Halfschepel zijn kwaliteitsgeregistreerd Oefentherapeut. Ze hebben beide jarenlange ervaring in het adviseren van organisaties over ergonomische werkplekinrichtingen. Werknemers van organisaties als KPN, Logica, DHL en Mckinsey & Company profiteren nog dagelijks van deze adviezen.