Tip. Zet je beeldscherm op de juiste hoogte zodat je geen nek- of schouderklachten krijgt
Deze tip is niet nieuw op deze blog maar even als reminder.
9 jan 2025 14:46
Deze tip is niet nieuw op deze blog maar even als reminder.
8 nov 2024 16:05
Waarom gecontroleerd opbouwen bij hardloop blessures zo goed werkt: het principe van progressieve belastbaarheid
31 okt 2023 11:24
Pijn is een essentieel en nuttig aspect van het menselijk lichaam. Het fungeert als een waarschuwingssignaal, een manier waarop ons lichaam ons vertelt dat er iets mis is of potentieel schadelijk. Echter, wanneer pijn aanhoudt lang nadat de verwonding is genezen of het oorspronkelijke probleem is opgelost, kan pijn chronisch worden. Chronische pijn kan zich op verschillende manier uiten. Voorbeelden zijn: chronische rugpijn, -hoofdpijn, -nekpijn, -pijn in polsen en handen.
2 feb 2023 12:43
Afgelopen december hadden wij een publicatie in het NTvO. Het is alweer onze vierde publicatie in het vakblad voor Oefentherapeuten. Erg leuk om op deze manier bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling en kwaliteit van de oefentherapie en fysiotherapie in Nederland. Het artikel is geschreven voor paramedici dus het taalgebruik is daar op afgestemd. Je kunt het artikel hier lezen
18 jan 2023 16:48
Dagelijkse 5 minuten ademhalingsoefening zorgt voor stress reductie, verbeterde stemming, een rustigere ademhaling en een lagere hartslag
23 jun 2022 12:08
Op röntgenfoto’s en MRI-scan is niets te zien. De artsen kunnen geen afwijkingen vinden in de bloedsomloop en de zenuwgeleiding. Je hebt geen reuma of andere aandoeningen. Maar toch heb je iedere dag weer pijn in je nek of rug. Je hebt regelmatig uitstraling in je armen of benen. Wat kan er dan toch met je aan de hand zijn? En nog belangrijker: hoe kun je dit probleem oplossen?
1 jun 2022 17:32
Zit je ook vaak te zoeken naar een goede plek om thuis te zitten werken? En als je die hebt gevonden staat je bureau dan op de juiste hoogte ingesteld? Thuis is het vaak moeilijk om een ergonomisch verantwoorde werkplek te vinden. Je wilt immers achter je laptop of pc kunt zitten werken zonder klachten in je nek, schouders of armen te krijgen.
5 apr 2022 13:47
Er wordt wel gesproken van een tweede pandemie. De pandemie van ziektes als gevolg van onvoldoende lichaamsbeweging. Een pandemie die al bezig was lang voor dat Corona bestond. Jaarlijks overlijden wereldwijd 5,3 miljoen mensen aan ziektes die in verband worden gebracht met te veel zitten.
15 mrt 2022 15:44
Pijn in je nek, schouder, armen of rug. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Sinds het vele thuiswerken lijkt het nog wel erger geworden. In de thuissituatie zitten veel mensen achter een te hoog bureau of aan de keukentafel te werken. De keukentafel staat eigenlijk ook altijd te hoog. Als je dan ook nog op je laptop werkt zonder los toetsenbord en muis dan wordt het wel heel erg moeilijk om nog goed te zitten.
8 dec 2021 14:26
Bekijk dit item van Radar nog even voordat je de zorgverzekering voor volgend jaar aanpast. In veel gevallen is het goedkoper om geen aanvullende verzekering te nemen.
25 nov 2021 15:59
Sinds de coronacrisis is thuiswerken eerder regel dan uitzondering. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Een van de grootste nadelen is het risico op fysieke klachten. Zo blijkt dat klachten in nek, schouders, armen en handen behoren tot de grootste gezondheidsrisico’s (Birimoglu Okuyan C., Begen M. 2020). Aangezien er ook een aantal grote voordelen zitten aan thuiswerken, denk aan toegenomen productiviteit, minder ziekmelding als gevolg van stress, besparing op bedrijfskosten en meer voldoening uit het werk (Church N. 2015) is het de moeite waard om het specifieke nadeel, lichamelijke klachten, eens onder de loep te nemen. Want als het lukt om dat nadeel te verminderen wordt thuiswerken nog effectiever – en leuker.
16 nov 2021 13:53
Als gevolg van de coronacrisis moeten mensen op steeds meer verschillende werkplekken werken. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een werkplek op kantoor, thuis en bij een opdrachtgever hebt. Een probleem dat dit met zich mee kan brengen is dat je een werkplek hebt die niet goed op jou is afgestemd. Met als gevolg een verhoogd risico op RSI, rugklachten, nekklachten en schouderklachten. Hoe zorg je ervoor dat je op iedere werkplek goed kunt zitten? Hier een aantal tips: