Minder stress en beter in je vel met 5 minuten oefenen per dag

Gepubliceerd op 18 januari 2023 om 16:48

Dagelijkse 5 minuten ademhalingsoefening zorgt voor stress reductie, verbeterde stemming, een rustigere ademhaling en een lagere hartslag

Er wordt tegenwoordig veel aandacht besteed aan methodes zoals mindfulness en meditatie om stress te verminderen. Het lijkt er echter op dat het doen van ademhalingsoefeningen het meest effectief is en ook minder tijd kost dan mindfulness en meditatie. Onlangs vonden wij een mooie publicatie van onderzoek dat resultaten laat zien van 3 verschillende ademhalingsoefeningen en mindfulness bij het reduceren van stress en angst en het verbeteren van de stemming. Daarnaast zorgde het voor een rustiger ademhaling en een lagere hartslag.  Alle 3 de ademhalingsoefeningen en de mindfulness hadden positieve effecten maar 1 specifieke ademhalingsoefening had beduidend meer effect dan de andere. En in relatief korte tijd.

 

In onderstaande video geeft neurowetenschapper Andrew Huberman een uitleg van de ademhalingsoefening die het meest effect liet zien in het onderzoek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.