Laat je werkplek ergonomisch instellen om klachten te voorkomen

Gepubliceerd op 15 maart 2022 om 15:44

Pijn in je nek, schouder, armen of rug. Bijna iedereen heeft er wel eens last van. Sinds het vele thuiswerken lijkt het nog wel erger geworden. In de thuissituatie zitten veel mensen achter een te hoog bureau of aan de keukentafel te werken. De keukentafel staat eigenlijk ook altijd te hoog. Als je dan ook nog op je laptop werkt zonder los toetsenbord en muis dan wordt het wel heel erg moeilijk om nog goed te zitten.

Vaak worden klachten zoals nek, schouder, rugklachten en/of rsi-klachten veroorzaakt door een verkeerde houding en verkeerde manier van bewegen. Je spant dan verkeerde spiergroepen langdurig te veel aan waardoor deze vroeg of laat pijn gaan doen. Als je de verkeerde manier van bewegen bovendien lang volhoudt wordt het een automatisme en weet je na verloop van tijd niet meer hoe je nog wel goed moet bewegen.

 

Door je werkplek goed in te stellen  kun je een heleboel ellende oplossen en voorkomen. Zeker als je dit ook nog combineert met goed zitten. Als je geen instelbare werkplek hebt dan heb je misschien ook advies nodig bij de keuze van een goed bureau en een goede bureaustoel. Je kunt hierover een heleboel informatie op internet vinden maar dit is vaak tegenstrijdig en niet op jou persoonlijke situatie afgestemd.

Om je te helpen met het kiezen van de juiste ergonomische spullen, het goed instellen van de werkplek en het goed gaan zitten kun je bij Oefentherapie Utrecht een werkplek onderzoek laten doen. In een afspraak van ongeveer een uur nemen we dan op de werkplek alle aspecten van de werkplek met je door. Aansluitend krijg je nog een overzicht met alle adviezen om je werksituatie zo ergonomisch mogelijk te maken. Op die manier wordt werken veel leuker. Lees hier meer info over het Werkplekonderzoek

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.